E-Tech Experience Amsterdam 2023 – programma voor bedrijven & studenten

De 1e editie van de E-Tech Experience vindt 15 juni a.s. plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam
Het veranderende klimaat vraagt om een energietransitie en daarvoor zijn veel technische vakmensen nodig. Bijvoorbeeld monteurs die elektrische voertuigen kunnen onderhouden, zonnepanelen kunnen aanleggen en het elektriciteitsnet kunnen uitbreiden. Maar denk ook aan beroepen zoals ontwerpers, energieadviseurs en medewerkers duurzaamheid bij gemeenten. Om zoveel mogelijk scholieren te enthousiasmeren voor techniek & technologie, bundelen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam hun krachten in TechCampus Amsterdam. Tijdens deze experience ontmoeten alle partijen elkaar om de instroom en de duurzame match tussen generatie Z en de arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk te maken. Welkom in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek.

Verzeker je plek!

We verwelkomen je graag tijdens de E-Tech Experience. Meld je wel van te voren aan voor deze business edition!


Programma voor bedrijven & studenten (mbo) | 13.30 – 17.00 uur

Kom in contact met je toekomstige werknemers/-gevers & doe inspiratie op

Tijdens het ochtendprogramma van de E-Tech Experience, bieden we scholieren een inspirerend programma. We laten ze kennismaken met Techniek & Technologie en nemen ze mee in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en verduurzaming. Zo ervaren jongeren niet alleen hoe ze impact kunnen maken door te kiezen voor techniek, maar ontdekken ook de rooskleurige loopbaanmogelijkheden die de techniekbranche hen te bieden heeft. Het hoogtepunt van de dag bestaat uit een Elektrokart challenge waarbij mbo techniek studenten met hun zelfgebouwde elektrische karts het tegen elkaar opnemen.

Hoor alle ins en outs over het opnieuw verbinden van verschillende generaties
In de middag krijgen de aanwezige bedrijven en scholen tijdens het panelgesprek inzicht in wat generatie Z belangrijk vindt. Generatie Z zijn de studenten die momenteel een mbo-opleiding volgen en waarvan helaas bekend is dat er veel uitstroom is in de Techsector, zowel tijdens de opleiding als kort na het behalen van het diploma. Die uitstroom willen de scholen en bedrijven beperken. De aanwezige MBO studenten krijgen meer inzicht in wat de toekomstige arbeidsmarkt vraagt door in gesprek te gaan met de werkgevers.
Zowel studenten en directie van het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente Amsterdam nemen deel aan het businesstalk. Al deze partijen willen samenwerken om de instroom en de duurzame match tussen generatie Z en de arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk te maken.

Uiteraard is er voldoende tijd om te netwerken en sluiten we af met een business borrel.
Klik hier en verzeker je plek!


Tijden & locatie

Locatie: Olympisch Stadion Amsterdam
Datum: donderdag 15 juni 2023

Programma Bedrijven & Studenten (mbo) | 13:30 – 17:00
 • 13.30 – 14.00 uur: Inloop en ontvangst bezoekers middagprogramma
  Ontvangst bedrijven en studenten.
 • 14.00 – 14.45 uur: Elektrokart challenge (mbo) & prijsuitreiking
 • 14.45 – 15.15 uur: Pitwalk – Meet & Greet
  Bedrijven langs de paddocks van de elektrokart-teams om met elkaar in gesprek te gaan.
 • 15.30 – 17.00 uur: MRA Business E-Talk, The Next Tech Generation
  Alle ins en outs over het opnieuw verbinden van verschillende generaties.
 • 17.00 – 17.30 uur: Afsluitende netwerkborrel
Download de flyer – business edition
Je direct aanmelden? Klik hier!

Organisatoren

Deze dag wordt georganiseerd door TechCampus Amsterdam in samenwerking met:
NexTechnician, MBO College Westpoort, Gemeente Amsterdam, Sterk Techniek Onderwijs, VTi Amsterdam, Bouwacademie, Consortium Beroepsonderwijs, TechLands, Alliander, MOVE Amsterdam, TechPortal en Olympisch Stadion Amsterdam.