GreenKarting

GreenKarting = Kennismaken met duurzame energie

Elektrische karts op groene energie

GreenKarting is de verzamelnaam voor verschillende onderwijsprogramma’s met elektrische karts die rijden op groene energie. GreenKarting bestaat al sinds 2010 en kent meer dan dertig deelnemende scholen in heel Nederland. Doel van GreenKarting is jongeren in contact te brengen met duurzame energie en duurzame mobiliteit. De verschillende klassen bieden scholen de mogelijkheid om hun leerlingen, scholieren en studenten een actueel en contextrijk onderwijsprogramma aan te bieden.


GreenKarting voor VMBO

De Greenkart past goed in het vernieuwde vmbo (PIE, D&P, M&T, BWI, keuzedeel elektrisch rijden). De bouwhandleiding dekt het lesmateriaal van PIE. Aan M&T-dekkend lesmateriaal wordt gewerkt. Organisaties als NexTechnician, Consortium Beroepsonderwijs en verschillende bedrijven zien de Greenkart als een concrete mogelijkheid om het technisch (beroeps)onderwijs meer context mee te geven en daarmee aantrekkelijker te maken voor jongeren.

De Energy Experience in Olympisch Stadion

Op woensdag 26 juni 2024 vond de tweede Energy Experience plaats in het Olympisch Stadion Amsterdam. Dit keer met deelname van vijf Amsterdamse scholen uit Voortgezet onderwijs, aangevuld met 27 karts uit andere regio’s. Het was een competitie van wie de mooiste en duurzaamste kart heeft? Wie kon de meeste rondjes rijden? Wie heeft de leukste innovatie toegepast? En, wie kwam het beste door de pitstop Challenge? Bij elk onderdeel beoordeelde een groep Juryleden de karts.

De top drie van de Energy Experience 2024 zijn:
1e Plaats is Vakcollege Helmond.
2e Plaats is Spinoza Lyceum Amsterdam.
3e Plaats is Martinus College Grootebroek.