PET Amsterdam

Ontdek de 7 werelden van Techniek

Techniek is overal & niet meer weg te denken uit ons leven

Techniek zit niet alleen in je telefoon en andere apparaten, je vindt het ook in de bios, op school, in huis, op straat, in de lucht… Hoe eerder we jongeren laten kennismaken met Techniek en Technologie, hoe meer profijt ze daarvan hebben.

Via leuke workshops ontdekken leerlingen waar hun talent ligt
Het Promotie Evenement Techniek (PET) in Amsterdam is een prachtige gelegenheid om kinderen/jongeren in contact te brengen met techniek in de breedste zin. Tijdens PET nemen leerlingen op de basisschool (groep 7 en 8) én leerlingen op de middelbare school (onderbouw, leerjaar 1) een duik in de 7 werelden van techniek. Zo ontdekken ze waar ze enthousiast van worden, waar hun interesses liggen en waar ze mogelijk talent voor hebben.


PET Amsterdam locaties

PET Zeehavendagen

2025

PET Zuidoost

13 & 14 november 2024

PET Noord

7 & 8 november 2024


Organisatoren

  • De workshops zijn speciaal voor de doelgroep (PO groep 7, 8 en VO jaar 1) ontwikkeld door bedrijven en organisaties uit Amsterdam.
  • TechCampus Amsterdam initieert dit evenement in samenwerking met: MBO College Westpoort, NexTechnician, TASC, vmbo techniekschool, VTi Amsterdam, Bouw Academie Amsterdam, Sterk Techniek Onderwijs, bedrijven in Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

Vragen? Mail naar Heidi van Cuijk (coördinator Primair Onderwijs): heidi.van.cuijk@sto-amsterdam.nl