PET Noord

Ontdek de 7 werelden van Techniek

PET Noord

Het Promotie Evenement Techniek (PET) in Amsterdam Noord is een prachtige gelegenheid om kinderen in contact te brengen met techniek in de breedste zin.
Tijdens een ronde van 1,5 uur gaan de leerlingen op ontdekkingsreis binnen de 7 werelden van techniek. In groepjes worden ze langs workshops geleid waarbij ze zelf
aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten.

Deze workshops zijn speciaal voor de doelgroep ontwikkeld door bedrijven en organisaties uit Amsterdam. Met een grote variatie aan leuke workshops is er voor elk kind wat te verkennen. De leerlingen ontdekken en ervaren waar ze enthousiast van worden, waar hun interesses liggen en waar ze mogelijk talent voor hebben. 

Programma 7 & 8 november 2024
Tijdens een ronde van 1,5 uur kunnen de leerlingen deelnemen aan diverse technische doe-activiteiten. 

  • 7 november – PO (groep 7/8): Met een schoolkeuze voor de boeg kunnen leerlingen ontdekken en ervaren waar ze enthousiast van worden, waar hun interesse liggen en  of vervolgonderwijs in de techniek hier mogelijk een goede aansluiting voor is.
  • 8 november – VO (jaar 1): Naast de harde techniek zoals bouw, infrastructuur en mobiliteit ervaren de leerlingen welke techniek of technologie er bijvoorbeeld in de zorg en landbouw toegepast worden. Een mediabedrijf, het ziekenhuis, een aannemer, het waterleidingbedrijf… De leerlingen ontdekken op een actieve manier waar hun interesses en talenten liggen. En wie weet is dit een opstap voor ze naar een beroepsopleiding en toekomst in de techniek!

PET Amsterdam Noord

Na een succesvolle eerste editie van het Promotie Evenement Techniek (PET) in Amsterdam Noord bereiden we ons voor op de tweede editie die dit jaar weer plaatsvindt in bioscoop Pathé Amsterdam Noord. Er zijn zo’n dertig doe-workshops voor leerlingen van groep 7/8 uit het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs (leerjaar 1). Techcampus Amsterdam (STOA) organiseert dit evenement in samenwerking met technische bedrijven, het VO/MBO en de provincie Noord-Holland.

PET Noord

Datum en tijd: 7 & 8 november 2024

Voor wie: Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen en 1e jaar leerlingen van het voortgezet onderwijs

Tijden: De groepen worden in 3 ronden ontvangen. Elke ronde duurt 2 uur. 
– Groep 1: 09:00 – 11:00 uur
– Groep 2: 11:00 – 13:00 uur
– Groep 3 13:00 – 15:00 uur

Locatie: Bioscoop Pathé Amsterdam Noord, Buikslotermeerplein 2003, 1025 XL Amsterdam

TECHCAMPUS AMSTERDAM NODIGT JE VAN HARTE UIT OM MET JOUW KLAS TE KOMEN!Organisatoren

  • De workshops zijn speciaal voor de doelgroep (PO groep 7, 8 en VO jaar 1) ontwikkeld door bedrijven en organisaties uit Amsterdam.
  • TechCampus Amsterdam initieert dit evenement in samenwerking met: MBO College Westpoort, NexTechnician, TASC, vmbo techniekschool, VTi Amsterdam, Bouw Academie Amsterdam, Sterk Techniek Onderwijs, Stadsdeel Amsterdam Noord, bedrijven in Noord en de provincie Noord-Holland.

Vragen? Mail naar Heidi van Cuijk (coördinator Primair Onderwijs): heidi.van.cuijk@sto-amsterdam.nl