PET Zuidoost

Ontdek de 7 werelden van Techniek

PET Zuidoost

Het Promotie Evenement Techniek (PET) in Amsterdam Zuidoost is een prachtige gelegenheid om kinderen in contact te brengen met techniek in de breedste zin.
Tijdens een ronde van 1,5 uur gaan de leerlingen op ontdekkingsreis binnen de 7 werelden van techniek. In groepjes worden ze langs workshops geleid waarbij ze zelf
aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten.

Deze workshops zijn speciaal voor de doelgroep ontwikkeld door bedrijven en organisaties uit Amsterdam. Met een grote variatie aan leuke workshops is er voor elk kind wat te verkennen. De leerlingen ontdekken en ervaren waar ze enthousiast van worden, waar hun interesses liggen en waar ze mogelijk talent voor hebben. 

Programma 13 & 14 november 2024
Tijdens een ronde van 1,5 uur kunnen de leerlingen deelnemen aan diverse technische doe-activiteiten. 

  • 13 november – VO (jaar 1). Met een schoolkeuze voor de boeg kunnen leerlingen ontdekken en ervaren waar ze enthousiast van worden, waar hun interesse liggen en  of vervolgonderwijs in de techniek hier mogelijk een goede aansluiting is.
  • 14 november – PO (groep ⅞). Naast de harde techniek zoals bouw, infrastructuur en mobiliteit ervaren de leerlingen welke techniek of technologie er bijvoorbeeld in de zorg en landbouw toegepast worden. Een mediabedrijf, het ziekenhuis, een aannemer, het waterleidingbedrijf… De leerlingen ontdekken op een actieve manier waar hun interesses en talenten liggen. En wie weet is dit een opstap voor ze naar een beroepsopleiding en toekomst in de techniek!
    Aan het einde van deze dag is er de mogelijkheid voor de leerlingen om hun ouders/verzorgers te laten zien wat ze die dag beleefd hebben op TASC.

PET Amsterdam

Na een succecvolle eerste editie van het Promotie Evenement Techniek (PET) in Amsterdam Noord komt er ook in Zuidoost een PET. Deze vindt plaats in de gloednieuwe Techschool van Amsterdam: TASC. Er zijn allerlei doe-workshops voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 7/8) en het voortgezet onderwijs (leerjaar 1). Techcampus Amsterdam (STOA) organiseert dit evenement in samenwerking met vele technische bedrijven, het VO/MBO en de provincie Noord-Holland.

PET Zuidoost

Datum en tijd: 13 & 14 november 2024
Voor wie: Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen en 1e jaar leerlingen van het voortgezet onderwijs

Tijden: De groepen worden in 3 ronden ontvangen. Elke ronde duurt 2 uur. 
– Groep 1: 09:00 – 11:00 uur
– Groep 2: 11:00 – 13:00 uur
– Groep 3 13:00 – 15:00 uur

Locatie: TASC Amsterdam, Darlingstraat 2, 1102 MX Amsterdam

TECHCAMPUS AMSTERDAM NODIGT JE VAN HARTE UIT OM MET JOUW KLAS TE KOMEN!Organisatoren

  • De workshops zijn speciaal voor de doelgroep (PO groep 7, 8 en VO jaar 1) ontwikkeld door bedrijven en organisaties uit Amsterdam.
  • TechCampus Amsterdam initieert dit evenement in samenwerking met: MBO College Westpoort, NexTechnician, TASC, vmbo techniekschool, VTi Amsterdam, Bouw Academie Amsterdam, Sterk Techniek Onderwijs, Stadsdeel Amsterdam Noord, bedrijven in Noord en de provincie Noord-Holland.

Vragen? Mail naar Heidi van Cuijk (coördinator Primair Onderwijs): heidi.van.cuijk@sto-amsterdam.nl