MVI-onderwijs sluit aan op trends in ICT branche

De vier MVI-scholen (Mundus-, Huygens-, Media- en Cburg College) volgen de trends en ontwikkelingen in de ICT branches op de voet. ‘Cyber Security’ ofwel Digitale Beveiliging is bijvoorbeeld zo’n thema waar we als maatschappij steeds vaker mee van doen hebben. Na onderzoek van de MVI-docenten onder hun leerlingen, bleken ook zij zeer geïnteresseerd te zijn in dit onderwerp. Daarom hebben de vier MVI-docenten gezamenlijk het keuzevak ‘Digitale Beveiliging’ ontwikkeld.

Opbouw keuzevak ‘Digitale Beveiliging’
Leerlingen leren hoe ze een beveiligd netwerk aanleggen en stellen een beveiligingsadvies op. Dit advies met oplossingen presenteren ze uiteindelijk aan een daadwerkelijke klant. 

Hypermoderne middelen & samenwerking met bedrijfsleven
Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van state-of-the-art middelen zoals een NAS-apparaat en Rasberry Pi’s. Ook hebben de MVI docenten samenwerking gezocht met andere partijen.

  • Stichting Bekijk ’t biedt lessen aan rondom mediawijsheid. Speciaal voor dit keuzevak geven ze op school een workshop over het gebruik van social media en het herkennen van fake news.
  • ICT bedrijf IBM draagt zijn steentje bij in de vorm van ‘P-Tech’. Dit is hun online scholingsprogramma om scholieren voor te bereiden op technische en professionele vaardigheden die nodig zijn voor de 21e -eeuwse banen. Het onderwerp ‘Digitale Beveiliging’ is een onderdeel van het scholingsprogramma van IBM. Omdat de programma’s alleen in het Engels worden aangeboden, heeft IBM de lesstof over ‘Digitale Beveiliging’ speciaal voor het keuzevak vertaald in het Nederlands. 

Dit keuzevak werd afgelopen schooljaar (2021-2022) als pilot aangeboden. Vanaf dit schooljaar (2022-2023) bieden alle vier de MVI-scholen het aan als keuzevak. Lees meer >>

Op 20 april 2023 werd de samenwerking tussen IBM en TechCampus Amsterdam officieel bestendigd. Lees verder.