Dubbel kwalificerend keuzedeel Programmeren i.s.m. de TechSchool

Techniek is overal, van autotechniek, in de bouw tot in de zorg. Voor veel leerlingen zijn programmeer vaardigheden relevant. Deze kennis vergroot hun ‘employability’ ofwel inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Als leerlingen, naast de inhoud van hun beroepsopleiding ook kennis opdoen van programmeren, zullen zij beter de achtergronden en beginselen van softwareontwikkeling begrijpen.

Daarom zijn de MVI-docenten in samenwerking met de docenten van de TechSchool voornemens een gezamenlijk (dubbel kwalificerend) keuzedeel ‘Programmeren’ te ontwikkelen. Dit keuzevak zal zich richten op de cross-over tussen beide sectoren en profielen waarbij de nadruk ligt op ICT.

  • Met dit keuzedeel op zak, zal een leerling betere doorstroommogelijkheden naar mbo-opleidingen hebben op het gebied van applicatieontwikkeling of software development. Leerlingen krijgen tegelijkertijd een beter beeld van deze opleidingen waardoor minder leerlingen zullen uitvallen tijdens hun vervolgstudie. 
  • Bij de ontwikkeling van dit keuzedeel ‘Programmeren’ willen de docenten diverse partners betrekken: het Samenwerkingsverband, de projectleider van de TechSchool, IBM, een docent ICT van het ROC van Amsterdam en een ontwikkelaar uit de opleiding Software developer van het Mediacollege Amsterdam.