MVI-scholen zetten ICT onderwijs op de kaart

Op donderdag 7 juli 2022 bezoekt Wethouder Marjolein Moorman van 15.00 tot 16.00 uur het Huygens College, een vmbo-school voor Media en Ondernemen in Amsterdam. Ze krijgt een rondleiding langs het nieuwe MVI (Media, Vormgeving en ICT) lab – en lokaal vol eigentijdse technologie, waarbij ze in gesprek gaat met docenten en leerlingen van de …

MVI-scholen zetten ICT onderwijs op de kaart Lees verder »

Op donderdag 7 juli 2022 bezoekt Wethouder Marjolein Moorman van 15.00 tot 16.00 uur het Huygens College, een vmbo-school voor Media en Ondernemen in Amsterdam. Ze krijgt een rondleiding langs het nieuwe MVI (Media, Vormgeving en ICT) lab – en lokaal vol eigentijdse technologie, waarbij ze in gesprek gaat met docenten en leerlingen van de vier MVI scholen.

MVI is een profiel dat onderdeel uitmaakt van de techniekprofielen in het vmbo. Afgelopen jaar hebben de vier MVI scholen in Amsterdam – Huygens College, Mediacollege, Cburg College en Mundus College – de krachten gebundeld en geïnvesteerd in het innoveren van het Amsterdamse MVI onderwijs. Dit levert mooie resultaten op: De ontwikkeling van nieuwe vakken (o.a. het keuzevak ‘Digitale beveiliging’) en state-of-the-art materieel zoals lasersnijders, vr-brillen, UV-printers, de nieuwste camera’s en meer interessante technologie voor de MVI-labs op de scholen. De vier scholen zijn intensief gaan samenwerken, ze doen aan kennisuitwisseling en gezamenlijke trainingen. Zij zijn daarmee koplopers van een grotere beweging in het vmbo die erop is gericht het techniek onderwijs in Amsterdam op de kaart te zetten en te beantwoorden aan de grote behoefte aan technisch geschoolde vakmensen.