Vacature

TECH LOB COÖRDINATOR

TechCampus Amsterdam werkt samen met meer dan veertig Amsterdamse scholen en techniekbedrijven aan de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardig  techniek & technologie Loopbaan Oriëntatie & Begeleidingsprogramma (Tech LOB),  dat alle leerlingen vanaf de basisschool tot en met mbo/hbo een realistische kijk geeft op  soorten werk en de banen in deze sector. Het doel van dit programma is ervoor zorgen dat meer leerlingen hun talenten en interesse voor techniek ontdekken en kiezen voor een (vervolg-) opleiding in de techniek.

TechCampus zoekt met directe ingang:

Profiel Tech LOB coördinator TechCampus Amsterdam
(16 tot 24 uur/week)

De Tech LOB coördinator is de verbindende schakel tussen de deelnemende scholen en bedrijven en zorgt ervoor dat zoveel mogelijk leerlingen gebruik kunnen maken van kwalitatief goede Tech LOB programma’s. De programma’s en lesreeksen zijn inhoudelijk door een groep docenten uitgedacht, de excursies en gastlessen moeten soms nog wat worden bijgestuurd zodat inhoud en praktijkvoorbeelden en de praktische opdrachten ook logisch en goed op de lesstof  (bijvoorbeeld energietransitie, circulaire economie, digitalisering) aansluiten. Inhoudelijk en met betrekking tot leeftijd leerlingen en het soort opleiding dat ze volgen.

Kenmerkende aspecten van de functie:

 1. Voorbereiden, plannen en verbeteren
 • Ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Jij bepaalt wat er nodig is en zorgt dat dit geregeld wordt. Jij stuurt de gastdocenten en leermeesters aan zodat zij goed voorbereid op pad gaan. Jij kunt daarom niet alleen logisch denken, maar jij communiceert helder, fris en to the point en je geeft feedback en tips over de didactische aanpak.
 • Omdat er tegelijkertijd veel activiteiten plaats kunnen vinden is het essentieel dat je overzicht behoudt en secuur werkt. Je snapt dat een foutje flinke gevolgen kan hebben. Daarom ben je ook ijzersterk in plannen en ben je continu op zoek naar verbeterkansen in de processen en systemen.
 1. Meedoen en probleemoplosser
 • Je vindt het leuk om zelf voor de klas of groep te staan en een deel van het Tech LOB voor je rekening te nemen of de docent daarin te ondersteunen.
 • Hoe goed wij het Tech LOB ook voorbereiden: er duiken altijd onverwachte uitdagingen op. Een (gast-) docent is plotseling ziek. Of je wordt gebeld door een school of bedrijf met een acuut probleem. Kun jij snel en logisch denken? Dit is het moment waarop jij het verschil kunt maken. Kun jij slimmigheden bedenken om moeilijke situaties op te lossen?
 • Uiteraard is het nog beter om problemen voor te zijn en vooraf al over oplossingen te hebben nagedacht. Doemdenken of ‘beren op de weg zien’ vinden we geen probleem, zolang je zelf maar de verantwoordelijkheid pakt voor een goede oplossing.
 1. Met ons mee willen groeien

TechCampus Amsterdam heeft een grote maatschappelijke ambitie en groeit hard. De komende jaren gaan er naast de ontwikkeling van het Tech LOB een aantal interessante projecten plaatsvinden, onder andere de oprichting van een heuse Techschool in Amsterdam Noord aan het Hamerkwartier. Jij snapt dat dit veel perspectief biedt en denkt actief met ons mee. Bijvoorbeeld bij het bedenken van nieuwe Tech LOB programma’s, het structureren van processen en het aansturen van nieuwe medewerkers.

De ideale persoon:

 • Relevante werkervaring, bijvoorbeeld in het organiseren van evenementen, (gast-) lessen rondom technische en/of maatschappelijke thema’s of vrijwilligerswerk bij NGO’s.
 • Hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld richting wetenschap, techniek of eventmanagement
 • Zeer goed in organiseren. Op jouw CV staan mooie successen.
 • Ziet verbeterkansen dankzij scherpe analyses.
 • Beschikt over probleemoplossend vermogen.
 • Kan snel en logisch denken (en je bent verbaasd dat niet iedereen zo denkt)
 • Je schrijft en praat makkelijk en kunt daarbij snel tot de kern komen.
 • Pakt eindverantwoordelijkheid
 • Bent attent en weet goed wat andere mensen nodig hebben.
 • Bent net zo gedreven als de organisatie en medewerkers van TechCampus Amsterdam.

Wil je solliciteren?

Wij bieden:
Een projectaanstelling in het onderwijs met veel ontwikkelmogelijkheden. Je wordt lid van een klein en bevlogen kernteam, je werkt samen met scholen en technische bedrijven. Je levert een betekenisvolle bijdrage aan een maatschappelijk en urgent vraagstuk: het enthousiasmeren en opleiden van jonge vakmensen die de transities naar een duurzame samenleving praktisch kunnen vormgeven. Je begeleidt ook leerlingen uit de minder gewaardeerde schooltypes (vmbo b/k/ en praktijkonderwijs) richting banen waar ze trots en zelfvertrouwen aan kunnen ontlenen, én een goed salaris. Aanstelling: per direct!

Reageren op deze vacature kan tot 23 januari 2022.

Sollicitaties kunnen worden gericht aan Jacques Neefs projectleider LOB via jacques.neefs@sto-amsterdam.nl Voor meer informatie kan men ook telefonisch contact opnemen met Jacques via 06-23361334