Boekingsmodule

Techlab Oost

Hoe worden in de stad van de toekomst pakketje en medicijnen bezorgd, zonnepanelen gelegd of daken geïsoleerd zonder opstoppingen, files en de uitstoot van gassen? Kan dit ook duurzamer? Ja dit kan! Met drones. Tijdens een spannend ganzenbordavontuur leren de leerlingen de kunst van het besturen van een drone, verkennen de mogelijke toepassingen en creëren zij gezamenlijk een luchtparcours.”

Techlab Zuid-Oost

  • Recyclen: Maak van je afval een nieuw product
    De leerlingen ontdekken o.a. hoe van ‘afvalmateriaal’ nieuwe producten kunnen worden gemaakt en hoe je zo een nieuwe duurzame stad bouwt.
  • Duurzame kleding
    .Jaarlijks verdwijnen er tonnen kleding in de shredder, ongedragen. In deze lessenserie gaan de leerlingen ontwerpen. Met duurzame gerecyclede materialen maken ze een fraai kledingstuk.

Techlab West

Natuur: mix van techniek & kunst
Hoe kan een kikker springen? Ooit een rups zien lopen? Leerlingen doen onderzoek naar beweging in de natuur. Daarna ontwerpen en maken ze met deze principes een eigen bewegend object.

Bij het Techlab op het Mundus College werken leerlingen aan het oplossen van een probleem waarbij zij zich laten inspireren door de slimme uitvindingen die de natuur biedt. Dit noemen we bio mimicry.
Tot aan de zomervakantie zijn er nog verschillende maandagen te boeken.