MVI labs & programma’s voor basisonderwijs

Vanuit TechCampus werken we aan een doorlopende leerlijn wat betreft techniek onderwijs. Dat wil zeggen: We willen leerlingen van alle basis- en middelbare scholen meerdere keren in hun schoolloopbaan laten kennis maken met actuele techniek & technologie en bijbehorende beroepsperspectieven. Dat geldt ook voor het profiel MVI.
Op de vier MVI-scholen wordt hard gewerkt aan de voltooiing van hun MVI-labs. Media schooljaar 2022 -2023 zijn alle MVI-labs zo goed als gereed. Dan kunnen de eigen leerlingen met de nieuwste apparaten en middelen aan de slag. Tegelijk wordt er een programma voor basisscholen ontwikkeld. Het lesaanbod voor basisscholen  zal medio schooljaar ʻ22-ʼ23 worden aangeboden in een pilotversie.

MVI programma’s voor het basisonderwijs

  • De MVI-labs zijn een aanvulling op de vier Techlabs in de stad.
    Er zal net als op de Techlabs een prikkelend programma worden aangeboden om kinderen kennis te laten maken en te enthousiasmeren voor techniek.
  • Tipje van de sluier: Het programma is (nog) in ontwikkeling, maar we werken aan een speciaal aanbod voor leerlingen met een (voorlopig) vmbo-basis of -kader advies.