Programma’s voor het Primaire Onderwijs (PO)

Boek de Techniekbus of bezoek een Techlab: leuk inkijkje in de wereld van techniek

De drie Techlabs en de Techniekbus van Amsterdam bieden prikkelende programma’s voor basisschool leerlingen vanaf groep 6. Het geeft jouw leerlingen de kans om techniek te ervaren in een speciaal ingerichte omgeving waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen.

Met onderzoekende en ontwerpende opdrachten ervaren kinderen hoe leuk techniek is, wat je er allemaal mee kunt doen en of het iets voor ze is.

De programma’s zijn kosteloos & speciaal voor groep 6 t/m 8
  • Inhoud: Zie onderstaande programma’s (de Techniekbus & Techlabs)

  • Data en duur: 1 of meerdere lessen (in overleg met de school)

  • Boeken & of meer info: via onderstaande buttons lees je meer, zie je foto’s en kun je direct boeken!

‘Leerlingen ontdekken verborgen talenten en zijn trots op zichzelf’

Docent Mundus College over Techlabs1. De Techniekbus

Je eigen tiny house maken.
Na een korte instructie over verschillende gereedschappen zoals boormachines, schuurmachines en lijmpistolen ga jij zelf aan de slag om jouw tiny house te timmeren! Wij gebruiken restmaterialen van verschillende bedrijven uit de stad die een nieuw leven krijgen in jouw huis, een gastles die helemaal in het teken staat van duurzaamheid.
Deze gastles is los te boeken of te combineren met de lessenserie het huis van de toekomst.

Het huis van de toekomst.
Het huis van de toekomst, hoe ziet dat eruit? In deze lessenserie vanuit Wonderwel wordt op een actieve manier aandacht besteed aan de verschillende voorzieningen die het huis in en uit gaan; elektriciteit, water, voedsel, afval, aardgas en internet. Hoe kunnen we deze voorzieningen in te toekomst blijven gebruiken met het oog op een duurzamer gebruik hiervan.  Leren over duurzaamheid op een betekenisvolle manier aan de hand van praktische experimenten.

De Techniekbus is voor groep 6, 7 en 8 van alle basisscholen van Amsterdam elke maandag beschikbaar. De Techniekbus is kosteloos te boeken.


2. Techlab: Oost

Montessori Lyceum Oostpoort – Polderweg 3, Amsterdam Oost

Hoe worden in de stad van de toekomst pakketje en medicijnen bezorgd, zonnepanelen gelegd of daken geïsoleerd zonder opstoppingen, files en de uitstoot van gassen? Kan dit ook duurzamer? Ja dit kan! Met drones. Tijdens een spannend ganzenbordavontuur leren de leerlingen de kunst van het besturen van een drone, verkennen de mogelijke toepassingen en creëren zij gezamenlijk een luchtparcours.”


3. Techlab: Zuid-oost

Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) – Gulden Kruis 5, Amsterdam Zuidoost

  • Recyclen: Maak van je afval een nieuw product
    De leerlingen ontdekken o.a. hoe van ‘afvalmateriaal’ nieuwe producten kunnen worden gemaakt en hoe je zo een nieuwe duurzame stad bouwt.
  • Duurzame kleding
    .Jaarlijks verdwijnen er tonnen kleding in de shredder, ongedragen. In deze lessenserie gaan de leerlingen ontwerpen. Met duurzame gerecyclede materialen maken ze een fraai kledingstuk.

4. Techlab: West

Mundus College – Burgemeester Hogguerstraat 2, Amsterdam West

Natuur: mix van techniek & kunst
Hoe kan een kikker springen? Ooit een rups zien lopen? Leerlingen doen onderzoek naar beweging in de natuur. Daarna ontwerpen en maken ze met deze principes een eigen bewegend object.

Bij het Techlab op het Mundus College werken leerlingen aan het oplossen van een probleem waarbij zij zich laten inspireren door de slimme uitvindingen die de natuur biedt. Dit noemen we bio mimicry.
Tot aan de zomervakantie zijn er nog verschillende maandagen te boeken.