Programma’s voor het Primaire Onderwijs (PO)

Alle programma’s op een rij

 • Onderstaande programma’s zijn kosteloos en speciaal ontwikkeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.
 • De lessenreeksen bestaan over het algemeen uit: 1 voorbereidende les op school, 1 of meer lessen in het Techlab van onderstaande scholen, evt. een thuisopdracht (i.s.m. met ouders/verzorgers) en in overleg een gastles van een installateur, een bouwvakker of monteur die vanuit zijn vak vertelt.


Alle programma’s per school

1. Bredero Beroepscollege – Meeuwenlaan 132, Amsterdam Noord

 • Bekijk & boek het programma GO- IT
  In dit project wordt technologie toegepast om een probleem in de eigen buurt/gemeenschap van leerlingen op te lossen. Het probleem is gebaseerd op de duurzame doelstellingen van de VN.
 • Bekijk & boek programma DUURZAME TINY HOUSE
  In dit project ontwerpen de leerlingen een milieuvriendelijk Tiny House. Ze ontwikkelen begrip van het technisch ontwerpproces en vergroten hun inzicht en begrip over duurzaamheid.

2. Montessori Lyceum Oostpoort – Polderweg 3, Amsterdam Oost

3. Mundus College – Burgemeester Hogguerstraat 2, Amsterdam West.

4. OSB Amsterdam – Gulden Kruis 5, Amsterdam Zuidoost


Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de publieke agenda, ook in Amsterdam
De gemeente investeert met verschillende initiatieven in slimme manieren om de energietransitie en de klimaatdoelstellingen te realiseren. De komende 30 jaar wil Amsterdam bijvoorbeeld volledig van het aardgas af en wordt op zoek gegaan naar meer duurzame mogelijkheden zoals windenergie en het duurzamer maken van woningen. Om deze enorme ambitie waar te maken zijn veel, goede en slimme technici nodig. Die technici van de toekomst zijn jouw huidige leerlingen. Jong talent dat zich misschien al bewust is van de enorme kansen en mogelijkheden in de techniek. De vier techlabs bevinden zich in de verschillende delen van de stad om zoveel mogelijk leerlingen de kans te geven in de eigen buurt deze ervaringen op te doen. Een bezoek aan een techlab biedt leerlingen tevens de kans om kennis te maken met één van bovenstaande VO-scholen.

Technische bedrijven
Daarnaast stellen bijzondere technische bedrijven in de stad en regio zich open om een kijkje te komen nemen achter hun schermen.

 • Hoe houden we de stad warm in de winter en koel in de zomer?
 • Hoe zorgen we voor de veiligheid van gas- en elektraleidingen?
 • Hoe maakt de techniek van bijvoorbeeld theater De La Mar ons avondje uit mogelijk?
 • Installateurs en technici van deze bedrijven geven rondleidingen of komen langs in de klas en laten jouw leerlingen zelf ervaren hoe leuk en waardevol hun werk is.