LOB: Loopbaan Oriëntatie en – Begeleiding

Amsterdam Future Proof

De toekomstkansen voor technisch geschoolde vakmensen zijn zeer rooskleurig. En, we hebben heel veel slimme en praktisch geschoolde jongens en meisjes nodig om Amsterdam future proof te maken! In de TechCampus Amsterdam – een samenwerking tussen 20 vmbo-scholen, 3 mbo-instellingen en het bedrijfsleven – kunnen leerlingen op diverse plekken in de stad hun talenten voor techniek en technologie ontdekken!

Laat jouw leerlingen plezier beleven aan technologie en ze kennismaken met een veelheid aan beroepen waarin techniek een belangrijke rol speelt. Er zijn speelse en uitdagende workshops en lesreeksen met altijd een excursiemiddag waarin techniek in de praktijk tot leven komt.

Contact/meer weten over onze LOB programma’s: Mail naar techlobboeken@sto-amsterdam.nl

Burgemeester Femke Halsema nodigt leerlingen uit om een rol te spelen in de transitie naar een duurzame en leefbare stad.

Bekijk al onze LOB programma’s

Primair onderwijs (PO)

Leerlingen in het basisonderwijs ontdekken in één van de vier Techlabs in Amsterdam hoe leuk techniek is, hoe belangrijk en of techniek iets voor hen is.

Voortgezet Onderwijs (vmbo/havo)

Leerlingen uit de onderbouw vmbo/havo maken kennis met en ervaren zelf de 7 werelden van techniek. Docentenhandleiding en lesbeschrijvingen zijn inclusief.

Technologieroute (vmbo t/mavo)

Een interessante loopbaan oriëntatie in de techniek, waarbij leerlingen werken aan een echte opdracht, op bedrijfsbezoek gaan en een gastles op het mbo krijgen.


Praktijk- en Speciaal Onderwijs

Tijdens de Tech-Doe-Carrousels (op maat) mogen de leerlingen echte werkzaamheden proberen bij bedrijven, waar ook echte stages & banen beschikbaar voor ze zijn.

E-TECH EXPERIENCE

Om zoveel mogelijk scholieren te enthousiasmeren voor techniek & technologie, bundelen we vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven onze krachten. Met als resultaat: een eerste editie van de E-Tech Experience die 15 juni a.s. in het Olympisch Stadion in Amsterdam tot leven komt. Welkom in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek. Bekijk de programma’s en meld je aan voor deze inspirerende dag voor jongeren én het bedrijfsleven! Lees meer >>

Loopbaan Oriëntatie Begeleiding

Deze zogeheten LOB programma's zijn een onderdeel van het onderwijsplan in het voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). 

Met deze begeleiding krijgen leerlingen meer zicht op hun kwaliteiten, mogelijkheden en drijfveren. Dit helpt hen weer een passende opleiding te kiezen én hun toekomstige loopbaan succesvol te laten verlopen.