Energy Experience Amsterdam – Empower your Energy

Een dag vol inspiratie voor jongeren én het bedrijfsleven

Het veranderende klimaat vraagt om een energietransitie en daarvoor zijn veel technische vakmensen nodig. Bijvoorbeeld monteurs die elektrische voertuigen kunnen onderhouden, zonnepanelen kunnen aanleggen en het elektriciteitsnet kunnen uitbreiden. Maar denk ook aan beroepen zoals ontwerpers, energieadviseurs en medewerkers duurzaamheid bij gemeenten. Om zoveel mogelijk scholieren te enthousiasmeren voor techniek & technologie, bundelen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam hun krachten in TechCampus Amsterdam.

Save the Date: 26 juni 2024!

Blok vast in je agenda. Dan vindt de volgende (tweede) editie van de Energy Experience plaats.
Dit spektakel gemist? Bekijk hier de aftermovie.

Terugblik op geslaagde eerste editie
We kijken terug op een geslaagde eerste Energy Experience, die plaatsvond op 15 juni 2023 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Toen ontmoetten alle partijen elkaar om de instroom en de duurzame match tussen generatie Z en de arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk te maken. Welkom in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek. Lees hier het persbericht! (8 juni 2023)


Fotogalerij ter impressie (15 juni 2023)


Programma 26 juni 2024

Het programma van 2024 wordt nog bekendgemaakt.


Organisatoren

Deze dag wordt georganiseerd door TechCampus Amsterdam in samenwerking met:
NexTechnician, MBO College Westpoort, Gemeente Amsterdam, Sterk Techniek Onderwijs, VTi Amsterdam, Bouwacademie, Consortium Beroepsonderwijs, TechLands, Alliander, MOVE Amsterdam, TechPortal en Olympisch Stadion Amsterdam.