PET Zeehavendagen

Ontdek de 7 werelden van Techniek

In de haven van Amsterdam

Het Promotie Evenement Techniek (PET) vindt plaats in en rondom de Passenger Terminal Amsterdam. Het PET event is onderdeel van de Zeehavendagen Amsterdam en wordt georganiseerd door Amports in samenwerking met de TechCampus Amsterdam. 

De PET Zeehavendagen vinden plaats op 27, 28 en 29 juni. Op donderdag 27 juni is er een programma speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.  

Techniek is overal in de haven van Amsterdam
Schepen veilig de haven binnen loodsen, van afval nieuwe producten maken, gasten van cruiseschepen aan land laten gaan en ze de binnenstad van Amsterdam laten ontdekken. Techniek is niet meer weg te denken uit de haven van Amsterdam. Hoe eerder wij leerlingen kennis laten maken met techniek, hoe eerder ze kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dit helpt hen bij het maken van een juiste keuze in hun vervolgopleiding en het verkennen van alle mogelijkheden in hun verdere werkende leven. 

Het programma: Via interactieve workshops ontdekken leerlingen waar hun talent ligt
Hoe dit programma er exact uitziet is nog even een verrassing. Maar wat we al wel kunnen vertellen is dat de leerlingen én leerkrachten allerlei verschillende activiteiten kunnen doen die te maken hebben met techniek en logistiek binnen het havengebied van Amsterdam. Deze activiteiten zijn speciaal ontwikkeld voor de doelgroep groep 7 en 8 van de basisschool, in samenwerking met bedrijven en organisaties rondom de haven van Amsterdam. 

Het Promotie Evenement Techniek (PET) Zeehavendagen heeft op 27 juni een programma met 3 tijdslots. Scholen kunnen zelf kiezen op welk tijdslot zij willen komen en schrijven zich daarom in via dit formulier.  

Op ontdekkingstocht naar talenten binnen de haven van Amsterdam
Het Promotie Evenement Techniek (PET) Zeehavendagen is een te gekke gelegenheid om leerlingen te laten beleven wat er allemaal bij komt kijken om de haven te laten draaien. Dit doen we in 3 tijdsloten van 2 uur aan de hand van de 7 werelden van techniek. Zo ontdekken ze waar ze enthousiast van worden en waar ze mogelijk talent voor hebben. Maar ook zien ze wat er allemaal gebeurt in hun eigen haven en waar ze later eventueel kunnen werken.
Door de vele verschillende activiteiten is er voor elk kind wel iets te ontdekken en te doen. Op die manier ervaren zij hoe breed techniek in onze haven is ingebed. 

PET Zeehavendagen

Datum en tijd: Donderdag 27 juni 2024 van 09:00 – 15:00 uur 

Voor wie: Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen en 1e jaar leerlingen van het voortgezet onderwijs

Tijden: De groepen worden n 3 ronden ontvangen. Elke ronde duurt 2 uur. 
– Groep 1: 09:00 – 11:00 uur
– Groep 2: 11:00 – 13:00 uur
– Groep 3 13:00 – 15:00 uur

Locatie: Passenger Terminal Amsterdam (PTA), Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam

TECHCAMPUS AMSTERDAM NODIGT JE VAN HARTE UIT OM MET JOUW KLAS TE KOMEN!


Toekomstige evenementen

Het programma van schooljaar 2024-2025 wordt nog bekendgemaakt.


Organisatoren

  • De workshops zijn speciaal voor de doelgroep (PO groep 7, 8 en VO jaar 1) ontwikkeld door bedrijven en organisaties uit Amsterdam (Noord).
  • TechCampus Amsterdam initieert dit evenement in samenwerking met: MBO College Westpoort, NexTechnician, TASC, vmbo techniekschool, VTi Amsterdam, Bouw Academie Amsterdam, Sterk Techniek Onderwijs, Stadsdeel Amsterdam Noord, bedrijven in Noord en de provincie Noord-Holland.

Vragen? Mail naar Heidi van Cuijk (coördinator Primair Onderwijs): heidi.van.cuijk@sto-amsterdam.nl