De Bèta&Tech Experience is tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende scholen, overheid en bedrijfsleven in Noord-Holland. Het is een interactieve en spannende techniekbeleving waarin de toekomstige bewoners van het huis van Alvara (de leerlingen) de hoofdrol spelen. Dit programma, inclusief voorbereidende- en reflectie les en techniek escape room, is speciaal ontwikkeld voor de onderbouw leerlingen van het vmbo.

Spelenderwijs ontdekken leerlingen hun eigen talenten, de veelzijdigheid van techniek en de rol die techniek speelt in onze en hun toekomst. Bovenal maakt het leerlingen enthousiast door zelf te doen, in plaats te luisteren of te kijken. De sectoren bouw-, installatie, elektro-, mechatronica, metaal- en procestechniek komen aan bod.

Het Huis van Alvara

“De escape room “Het Huis van Alvara” daagt je uit de veelzijdige technische wereld om je heen te leren kennen. Werk samen met je team en zorg ervoor dat je het huis van Alvara op tijd  af krijgt voordat de zwaarste storm van Nederland eraan komt. Ga aan de slag met de techniek die je dagelijks in je eigen huis gebruikt en ontdek hoe je ervoor kan zorgen dat het huis de storm overleeft.”