Een dag vol inspiratie voor jongeren én het bedrijfsleven!

Aanleiding van deze krachtenbundeling is het veranderende klimaat. Die vraagt om een energietransitie en daarvoor zijn veel technische vakmensen nodig. Bijvoorbeeld monteurs die elektrische voertuigen kunnen onderhouden, zonnepanelen kunnen aanleggen en het elektriciteitsnet kunnen uitbreiden. Maar denk ook aan beroepen zoals ontwerpers, energieadviseurs en medewerkers duurzaamheid bij gemeenten. De E-Tech Experience biedt inspiratie voor zowel leerlingen in het voortgezet onderwijs als het bedrijfsleven en mbo studenten. Lees meer & bekijk de fotogalerij van 15 juni 2023 >>

Voor het voortgezet onderwijs: 9.00 – 12.30 uur

LOB Experience
Middelbare school leerlingen (leerjaar 2) beleven tijdens de E-Tech Experience te gekke doe-activiteiten op het gebied van Techniek & Technologie. Ze ervaren hoe ze impact kunnen maken door te kiezen voor techniek én ontdekken de rooskleurige loopbaanmogelijkheden die de techniekbranche hen te bieden heeft.

Track Day – scholen competitie
Onderdeel van deze dag is de landelijke ERA Cup competitie (Track Day), die dit jaar voor het eerst in Amsterdam plaatsvindt. Tijdens deze challenge nemen scholieren en studenten van drieëndertig onderwijsinstellingen uit Amsterdam en daarbuiten het tegen elkaar op in zelfgebouwde elektrische voertuigen. Het gaat daarbij niet om snelheid maar om duurzaamheid.


Programma voortgezet onderwijs (vo)
 • 8.00 – 8.30 uur: Ontvangst kart teams voortgezet onderwijs (vo) en mbo
 • 9.00 – 9.30 uur:  Ontvangst bezoekers ochtendprogramma
  – Registratie van leerlingen/docenten (vo): LOB Experience.
  – Begeleiding naar tribune.
 • 9.40 – 10.00 uurGrande opening
  Openingswoord, rondgang fakkeldrager Era Cup winnaar 2022 (Technisch College Velsen) en de strijdende teams (E-karts en E-voertuigen).
 • 10.00 – 10.45 uur:  Era Cup e-kart competitie & prijsuitreiking
 • 11.00 – 12.30 uur:  LOB Experience
  Leerlingen ontdekken de veelzijdigheid van techniek en technologie.

Voor bedrijven & studenten: 13.30 – 17.00 uur

Kom in contact met je toekomstige werknemers/-gevers
Tijdens het ochtendprogramma van de E-Tech Experience bieden we scholieren een inspirerend programma. We laten ze kennismaken met Techniek & Technologie en nemen ze mee in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en duurzaamheid. Het hoogtepunt van de dag bestaat uit een Elektrokart challenge waarbij mbo techniek studenten met hun eigengebouwde karts het tegen elkaar opnemen.
Een prachtig event waar het bedrijfsleven onmisbaar is!
Kom als bedrijf de studenten aanmoedigen tijdens de competitie en benut de dag om direct contact te leggen met je toekomstige werknemers (projectleider, CAD tekenaar, werkvoorbereider, BIM modelleur). Als student de kans om je toekomstige werkgever te ontmoeten. Uiteraard is er voldoende tijd om te netwerken en sluiten we af met een business borrel.


Programma bedrijven & studenten (mbo)
 • 13.30 – 14.00 uur: Inloop en ontvangst bezoekers middagprogramma
  Ontvangst bedrijven en studenten.
 • 14.00 – 14.45 uur: Elektrokart challenge (mbo) & prijsuitreiking
 • 14.45 – 15.15 uur: Pitwalk – Meet & Greet
  Bedrijven langs de paddocks van de elektrokart-teams om met elkaar in gesprek te gaan.
 • 15.30 – 17.00 uur: MRA Business E-Talk, The Next Tech Generation
  Alle ins en outs over het opnieuw verbinden van verschillende generaties.
 • 17.00 – 17.30 uur: Afsluitende netwerkborrel

Organisatoren

Deze dag wordt georganiseerd door TechCampus Amsterdam in samenwerking met:
NexTechnician, MBO College Westpoort, Gemeente Amsterdam, Sterk Techniek Onderwijs, VTi Amsterdam, Bouwacademie, Consortium Beroepsonderwijs, TechLands, Alliander, MOVE Amsterdam, TechPortal en Olympisch Stadion Amsterdam.