Leren in echte projecten
De leerlingen leren door te doen en werken aan echte projecten met tech-bedrijven als partner. De projecten worden ontleend aan de grote technische uitdagingen waar de stad Amsterdam voor staat. In de school staan de modernste machines en materialen. Vanaf leerjaar 1 krijgen leerlingen een brede oriëntatie op de werelden van techniek. Het docententeam begeleidt elke individuele leerling in het ontdekken en ontwikkelen van zijn/haar specifieke interesses en talenten. De leerlingen van TASC behalen een vmbo-diploma en kunnen via een verkorte route hun mbo-diploma verwerven. Dat laatste is mogelijk dankzij intensieve samenwerking met het MBO College Westpoort, het Hout- en Meubileringscollege en het Mediacollege Amsterdam.

TASC wordt dé Amsterdamse techniek- en technologieschool voor vmbo-leerlingen basis- en kaderberoepsgericht van 12 tot 16 jaar. Er is een licentie aangevraagd voor de Theoretische Leerweg (TL). Daarmee wordt TASC een brede vmbo-school die leerlingen optimaal voorbereidt op álle middelbare technische beroepsopleidingen.

Leerlingen wacht een mooie loopbaan
Veel bedrijven verbinden zich met TASC omdat zij een grote behoefte hebben aan goed opgeleide jongeren in de techniek. Jongens en meisjes die dingen kunnen maken of die creatief zijn met techniek en technologie en die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. De leerlingen van TASC wacht een mooi toekomstperspectief, de stad heeft hen dringend nodig.


Pilotproject: Dit filmpje geeft impressie hoe ‘toekomstige’ leerlingen van de techniekschool TASC in projectvorm zullen leren & samenwerken.