MVI - Media Vormgeving en ICT

Afgelopen jaar hebben de vier MVI (Media, Vormgeving en ICT) scholen in Amsterdam – Huygens College, Mediacollege, Cburg College en Mundus College – de krachten gebundeld en geïnvesteerd in het innoveren van het Amsterdamse MVI onderwijs. Zij deden dit met ondersteuning vanuit TechCampus


Samenwerken en gezamenlijke investering loont

Deze samenwerking – die door de docenten wordt gewaardeerd met een 8,7! – geeft mooie resultaten: 

  • De ontwikkeling van nieuwe vakken, waaronder het keuzevak ‘Digitale beveiliging’.
  • De aanschaf van state-of-the-art materieel zoals lasersnijders, vr-brillen, UV-printers, de nieuwste camera’s
  • MVI-labs met meer interessante technologie op de vier scholen.

Koplopers

De vier scholen zijn intensief gaan samenwerken, ze doen aan kennisuitwisseling en gezamenlijke trainingen. Zij zijn daarmee koplopers van een grotere beweging in het vmbo die erop is gericht het techniek onderwijs in Amsterdam op de kaart te zetten en te beantwoorden aan de grote behoefte aan technisch geschoolde vakmensen.

Bezoek Wethouder Moorman

Op donderdag 7 juli 2022 bezocht Wethouder Marjolein Moorman het Huygens College waar ze een rondleiding kreeg langs het nieuwe MVI lab – en lokaal vol eigentijdse technologie. Ook ging ze in gesprek met docenten en leerlingen van de vier MVI scholen. Lees meer >>

Ter achtergrond
In Amsterdam worden voor het vmbo vier technische profielen aangeboden. Drie daarvan – ‘Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), ‘Produceren, Installeren en Energie’ (PIE) en ‘Mobiliteit en Transport’ (M&T) – zullen vanaf augustus 2023 samenkomen in de nieuwe TechSchool. Het technische profiel ‘Media Vormgeving en ICT’ (MVI) zal op de vier bestaande MVI-scholen in Amsterdam aangeboden blijven worden.

Co-creatie sessie

Het filmpje hiernaast geeft een goede impressie van de samenwerking tussen de vier MVI – scholen. Zelfs tijdens de lockdowns afgelopen jaar wegens Corona wisten de docenten en projectleiders elkaar te vinden. 

Ze wisselden  lesprogramma’s, materialen en apparatuur uit en ontwikkelden nieuwe vakken, waaronder het keuzevak: Digitale Beveiliging. Een keuzevak dat relevant, innovatief van karakter is en uitvoerbaar is op alle vier de scholen.